|

Ариф Маджид застана начело на българските щанги

28.05.2021

Нов председател и нов управителен съвет бяха избрани днес начело на Българска федерация по вдигане на тежести. С 24 гласа „за“ и 5 „въздържал се“ от 30 присъстващи представители на общо 34 клуба с лиценз, Общото събрание гласува доверие за президент на централата да бъде определен Ариф Маджид, който сменя досегашния шеф Неделчо Колев.

 

Форумът гласува и промени в Устава на федерацията, които улесняват издигане на кандидати за управата. Решено бе президентът да има лимит от максимум два мандата по 5 години всеки. Общото събрание изказа благодарност на досегашния шеф Неделчо Колев и избра нов управителен съвет в състав: Ариф Маджид, доц. Димитър Димитров, Иван Иванов, Кирил Панайотов, Антон Коджабашев, Радостин Димитров и Живко Архондев. За генерален секретар бе преизбран доц. Димитър Димитров.

 

„Благодаря за доверието, ще направя всичко възможно с общи усилия и с алтернативни приходи българските щанги да запазят реномето си на един от най-успешните родни спортове. Голям любител съм на вдигането на тежести. Самият аз се занимавам и ходя редовно на фитнес. Нашата фирма е голям работодател и обещавам, че ще можем да привлечем спонсори, за да помагаме със средства за дейността на федерацията,“ заяви новият президент на Българска федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид, който е с успешен бизнес в световноизвестна верига за хранене, в туризма и в строителството. Маджид отправи открита покана към своя предшественик Колев за сътрудничество в някои дейности на управлението.

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести