|

БФВТ с благодарствено писмо за помощта за българските щанги

03.08.2018

Президентът на БФВТ Неделчо Колев изпрати днес в Министерския съвет благодарствено писмо за помощта за българските щанги. Ето пълния текст на писмото:

 

До

Г-н Бойко Борисов

Министър-председател на Република България

 

           

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР,

 

            Българският национален отбор спечели 5 титли, 5 сребърни медала в двубоя и общо 28 отличия в отделните движения на завършилото в Милано (Италия) Европейско първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки до 15 и до 17 години. Тимът ни завоюва и втора квота за Летните младежки олимпийски игри в Буенос Айрес.

            Представянето на нашите млади състезатели ни прави горди и доказва, че Българската федерация по вдигане тежести работи правилно и страната ни разполага със солиден резерв от талантливи щангисти.

            Успехите обаче биха били невъзможни без подкрепата, която получихме от българското правителство, Министерството на младежта и спорта, Българския спортен тотализатор и компанията „Медина Мед“. За това използваме случая да Ви благодарим за оказаното доверие и подадената ръка в един изключително труден за спорта ни момент.

            Без Вашето съдействие и това на председателя на Парламентарната група на ГЕРБ г-н Цветан Цветанов, на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев и Българския спортен тотализатор, на „Медина Мед“ и на частните дарители за нас би било невъзможно да съберем средствата за наложената от Международната федерация по вдигане на тежести глоба. Това автоматично щеше да доведе до спиране на нашите състезатели от всички първенства и до невъзможност за Българската федерация по вдигане тежести да изпълнява своята дейност.

            Ясно съзнаваме отговорността, която носим след оказаното ни доверие и гарантираме, че ще продължим да работим още по-усърдно за възвръщане позициите на един от най-успешните български спортове на международното поле. За да може и в бъдеще нашите щангисти да ни радват с успехите си на олимпийския, световен и европейски подиум.

 

 

С уважение:

Неделчо Колев

Председател на Българска федерация по вдигане тежести

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести