|

България изпраща петима на Световното за мъже и жени в Анахайм

23.11.2017
България ще участва с трима мъже и две жени на започващото във вторник, 28 ноември Световно първенство по вдигане на тежести, съобщава www.wfbulgaria.com. Шампионатът е в Анахайм, САЩ и ще бъде в същата зала, в която през 1984 г. се състоя турнирът по щанги от Олимпийските игри в Лос Анжелис. И тогава половината свят не участва, но поради бойкот на Източния блок, начело със Съветския съюз. Сега също редица от водещите в този спорт пропускат първенството заради допинг наказания и пълна неразбория около повторни тестове години по-късно.
 
България обаче е сред участниците и има своите шансове. „Не искам да нагнетяваме предварително напрежение сред нашите състезатели. Проведохме добра подготовка, дано няма контузии и дано всеки съумее да даде максимума точно когато трябва. Искам отново да благодаря на личните треньорите и наставниците по места, като настоявам да изпишете имената им, защото те вършат апостолска дейност по центровете,“ заяви преди заминаването старши треньорът Иван Иванов.
 
Ето и кои ще представят България на Световното в Анахайм:
 
 ЖЕНИ:
  48 кг Даниела Пандова (от Сливен, треньор Севдалин Минчев)
  63 кг Галя Шатова (Карлово, треньор Иван Мухов)
 
МЪЖЕ:
  62 кг Владимир Урумов (Черно море Варна, тр. Живко Томов)
  94 кг Георги Шиков Марица (Пловдив, тр. Борислав Налбантов)
 105 кг Васил Господинов (Асеновград, тр. Лъчезар Кишкилов)
 
Българите заминават в събота, 25 ноември с полет през Истанбул. На шампионата в Анахайм ще участват 213 мъже и 159 жени. Часовата разлика със София е 10 ч., тъй че повечето състезания са след полунощ или рано сутрин българско време. 

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести