|

Допингченгета провериха внезапно българските щангисти преди Евро 2015 в Тбилиси

10.03.2015

Представители на Световната антидопингова агенция (УАДА) направиха внезапна проверка на българските национални отбори по щанги. През уикенда всички наши състезатели и състезателки, подготвящи се за Европейското първенство през следващия месец в Тбилиси са преминали пълен комплект тестове в базата си Дианабад. Допингченгетата са взели кръв и урина от нашите щангисти, след което са си отпътували за Унгария.

 

„Нямаме нищо против внезапните тестове, ние сигурно сме най-проверяваните в света, но може би трябва да се помисли за технологията на взимането на пробите. Кръвта се взима от вената на спортиста, възможно е разкъсване, а това би прекратило подготовката на съответния състезател в спорт като нашия с толкова много напрежение. Месец преди голямо първенство, подобен инцидент би провалил дългогодишните усилия на даден щангист. След шампионата това няма толкова голямо значение, но преди него може да се окаже решаващо за участието,“ заяви олимпийският шампион Борислав Гидиков, който сега е генерален секретар на БФ щанги.  

 

В Дианабад националните отбори мъже и жени продължават подготовка за Европейското първенство, което е от 9 до 18 април в столицата на Грузия, съобщава официалният сайт на Българска федерация вдигане на щанги wfbulgaria.com

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести