|

Фалстарт за Надежда Мей-Нгуен на европейското за жени в Тирана

28.05.2022
Първата ни представителка на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Албания направи фалстарт. В кат. Надежда Мей-Нгуен не успя три пъти да изхвърли 66 кг и така отпадна от битката в двубоя. След това тя направи при успешни опита в изтласкването – 80, 83 и 85 кг, които й бяха достатъчни за 4-ото място в движението. Златния медал спечели италианката Джулия Империо.
 
Преди година Надежда Мей-Нгуен спечели европейска титла, но в по-леката категория – до 45 кг, в която победи със 72 кг в изхвърлянето и 83 кг в изтласкването.
 
Утре на подиума в Тирана излизат четирима български щангисти. В кат. 55 кг от 15 ч. наше време Ангел Русев ще защитава евротитлата си от Москва миналата година, в същата дивизия ще се представи и дебютантът Дениз Данев. След това от 21 ч. в кат. 61 кг ще вдигат Иван Димов и Габриел Маринов. България участва с 13 състезатели на шампионата в Албания, след като в последния момент от разширения отбор отпаднаха Мая Иванова (кат. 49 кг) и Петър Ангелов (кат. 67 кг).

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести