|

Христо Христов с престижна награда

20.09.2021

Българският щангист Христо Христов бе удостоен с престижната награда „Почетен факлоносец на мира” на световноизвестната международна щафета Пробег на мира (Peace Run). Заедно с  Ивет Горанова, Ивайло Иванов и Станимира Петрова изтъкнатите ни спортисти бяха отличени на тържествена церемония в парк „Камбаните“, София. Събитието се организира от Peace Run Bulgaria с подкрепата на Асоциация "Докосни дъгата“, Сдруение "Младежки гвардейски отряди“, Дружество за ООН в България, Съюз на ветераните от войните на България, Русский Дом в Софии и Столична община.

 

 

От името на легендарния футболистХристо Стоицков, главният редактор на Софтпрес Димитър Риков връчи подаръци на спортните ни герои – автобиографичната книга на Камата. Малките гвардейчета пък получиха книгата "Историята на Стоичков за деца".

Почетните факлоносци на мира бяха поздравени и от Красимира Антимова, директор на „Комуникации „в УНИЦЕФ – България.

 

Приза “Почетен Факлоносец на мира” е учреден от Пробега на мира - международна атлетическа щафета, която прекосява държави и континенти, пренасяйки запален факел – символ на всеобщия стремеж на човечеството към свят на мир и разбирателство. Провеждан вече трето десетилетие, Пробегът е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира, като участниците в него са изминали над 600 000 км. Той е основан през 1987 г. от радетеля за мир Шри Чинмой - спортист, философ, художник, музикант и поет, посветил живота си на идеала за световно единство.

 

#peace #peaceandlove #peaceful

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести