|

Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство за мъже и жени

05.04.2018
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести. На шампионата в Букурещ българските състезатели спечелиха два сребърни медала в двубоя – на Георги Шиков (до 105 кг) и Стилян Гроздев (до 62 кг), както и бронз на Даниела Пандова (до 48 кг). Общо отличията ни с тези в отделните движения са девет – злато, 5 сребърни и 3 бронзови медала. Почетен плакет получи и треньорът на националния ни отбор Иван Иванов. 
 
 
„Изгледах всички Ваши опити по телевизията и Ви поздравявам за прекрасното представяне. Пожелавам Ви да сте здрави и да постигате още по-добри класирания“, заяви Кралев. 
 
 
Иван Иванов показа на министъра справка със сравнение на резултатите от това и миналогодишното Европейско първенство. Тя показва, че постиженията на българските медалисти са изключително силни, като на Гроздев и Пандова са дори по-високи от тези на съответните призьори в същите категории през миналата година, когато участваха и наказаните в момента от Международната федерация по вдигане на тежести 7 европейски държави. 
 
 
На срещата присъства и президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев, който благодари на Кралев за помощта, която ММС им оказва за обезпечаване на подготовката и участието в състезания. 
 
 
По-рано през деня тримата медалисти и старши треньорът Иван Иванов дадоха Пресконференция, на която отговориха в подробности на въпроси на журналисти за представянето на завършилото през уикенда Европейско първенство за мъже и жени в Букурещ. 
 
 
На срещата с медиите Иван Иванов отново направи с цифри и факти съпоставка на резултатите на българските медалисти от сегашното първенство с тези от миналогодишното, когато нямаше наказани от участие държави. "Виждате, че част от българските медалисти сега дори имат по-високи резултати от миналогодишните шампиони. За това няма да позволим заради лични и неосъществени амбиции да се омаловажават резултатите на българите," каза още олимпийският шампион от Барселона.

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести