|

Още два медала за България на Европейското за кадети в Прищина

25.09.2017
Нови два бронзови медала спечелиха българските щангисти на продължаващото в Прищина(Косово) Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети.
 
В кат. 56 кг при 17-годишните Ангел Русев се нареди трети в двубоя с 221 кг – в отделните движения 95 и 126 кг. Шампионът е от Турция, а вицешампионът от Полша. Русев е представител на русенската школа с треньор Радослав Атанасов.
 
На подиума стъпи и Виктория Станева в кат. 53 при по-младите до 15 г. Виктория изхвърли 63 кг и изтласка 80, което й бе достатъчно за двубой 143 кг и три бронза за деня. Станева също е възпитаничка на школата в Русе с треньори Радослав Атанасов и Кръстина Атанасова.
 
Преди малко Христо Димитров остана на косъм от отличията в кат. 62 кг при 15-годишните. Щангистът от Асеновград с треньор Лъчезар Кишкилов изхвърли 99 и изтласка 121 за двубой 220 кг, което го нареди на четвърто място, след шампиона от Грузия и двама представители на Турция.
 
Така общо в двубоите досега България вече има 4 медала от шампионата в Прищина – златен на Ивана Петрова и бронзови на Мария Димитрова, Ангел Русев и Виктория Станева. 

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести