|

Пандова с евро сребро на младежкото по щанги в Израел

05.12.2016

България спечели втори медал в двубоя и нови две отрличия в отделните движения на продължаващото в израелския град Ейлат Европейско първенство за младежи и девойки до 20 и до 23-годишна възраст.

 

Даниела Пандова се качи днес три пъти на подиума при най-леките в групата на 23-годишните девойки. Българката, която преди година бе с европейски бронз, сега стана шампионка в изхвърлянето с 68 кг, после се нареди втора в изтласкването с 87 кг, което и осигури общ сбор 155 кг и сребро в крайното класиране.

 

В същата възрастова група при 56-килограмовите Иван Миланов остана осми с двубой 219 кг (98 и 121).

 

Снощи Стилян Гроздев отнесе конкуренцията в кат. 62 кг при 20-годишните, като взе златото в двете движения и в двубоя при по-младите в кат. 62 кг, където Диан Пампорджиев стана вицешампион в изтласкването. В същата възрастова група Надежда Мей Нгуен пък си осигури бронза в изхвърлянето при най-леките. Стилян е шампион и от последното Европейско първенство до 15 и до 17-годишна възраст преди два месеца в Полша, а на миналогодишният Еврошампионат в същата група на 20 и 23-годишните в Клайпеда(Литва) бе втори.

 

Така равносметката на България досега в Израел е 8 медала(4 златни, 3 сребърни и един  бронзов), а само в двубоите имаме злато и сребро.

 

По-късно днес на подиума ще излезе и Петър Ангелов, който ще вдига в кат. 69 кг при 20-годишните.

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести