|

Самоуправството и произволът в българските щанги продължават

05.07.2022
Група треньори, деятели и членове на Управителния съвет на БФВТ разпространиха следното изявление:
 
 
Самоуправството и произволът на Неделчо Колев в българските щанги продължават
 
Нежеланият от клубовете шеф на федерацията създава нови проблеми в подготовката на националите
 
 
 
Безспирни са манипулациите на неконтролируемият - ни от министерство, ни от господ - „служебен” президент на БФВТ Неделчо Колев. Съдете сами от последните негови действия:
 
 
В края на юни  приключиха шампионатите на всички възрастови групи за 2022 г. След това Треньорският съвет на федерацията обсъди и утвърди за предстоящия лагер-сбор съставите на националните отбори за кадети, на които им предстои Европейско първенство. Наред с това бяха определени местата за подготовка, резервирани срокове, условия и други детайли. Въобще, всичко се направи така, както се прави от години в системата на българските щанги.
 
Междувременно обаче, споменатият Неделчо Колев упълномощава треньора Пламен Братойчев да  направи на своя глава подбор, да избере място и да провежда същата дейност, за която се споменава по-горе… Няма Управителен съвет, няма Треньорски съвет, няма съгласуваност между отделните структури на федерацията, с една дума - произвол. Тогава, защо, изобщо се избират тези органи ?
 
 
От друга страна, останалите треньори на националните отбори не желаят да работят с посоченият от служебния президент треньор и твърдят, че няма да изпратят своите състезатели при него, защото не му се доверяват и не възприемат за правилен неговия начин на работа… Ето как пълният хаос при самоуправството на Неделчо Колев продължава и пречи за успехите на българския спорт.
 
 
Крайно време е да спре този произвол. И тази безпомощност от страна на много институции да се справят с един маниакален индивид, безпардонно царуващ от години в една обществена организация, каквато е Българска федерация по вдигане на тежести. Ние смятаме, че има здрави сили, разум и желание у нас, този катарзис да бъде преживян и щангите да продължават пътя си, за да заемат - както винаги,  достойно място  в целокупното семейството на българския спорт.
 
 
ОТ ГРУПА ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЩАНГИ
 
 
* * *
Преди повече от година - на 28 май 2021 г. с 24 гласа „за“ и 5 „въздържал се“ от 30 присъстващи представители на общо 34 клуба с лиценз, Общото събрание гласува доверие за президент на централата да бъде определен Ариф Маджид, който сменя досегашния шеф Неделчо Колев. Процедурни спънки обаче все още бавят вписването в съда на новоизбраната с огромно мнозинство управа на Българската федерация. Това затруднява неимоверно работата на централата и я поставя в зависимост от подписите и одобрението на отстранения на изборите от Общото събрание Неделчо Колев. 

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести