|

СУ „Йордан Йовков“ в Русе се сдоби със зала по вдигане на тежести

27.09.2017

След основен ремонт секцията бе открита в присъствието на ученици и учители.  Лентата прерязаха доц. д-р Кирил Панайотов – председател на ТСК – Русе и собственик на Лечебни заведения „Медика“, Мая Петрова – директор на УСШ и Еленка Димитрова – директор на СУ „Йордан Йовков“. Тържествената церемоция не мина и без официални гости, част от които бяха Иван Григоров – зам.-кмет на гр. Русе, Иван Дончев – представител на ММС, Сашо Щерев – началник на отдел „Образование“. На церемонията присъстваха и изявените спортисти Евгени Игнатов – лекоатлет, президент на СКЛА „Дунав“  и Румен Максимов – тежкоатлет.

„Целта е да се доближим до децата“, заяви Кръстина Атанасова - треньор от Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и чат от екипа на Ученическа спортна школа. Водени от тази идея ТСК обзаведоха и предоставиха всички необходими съоръжения за провеждане на тренировките. Ученическа спортна школа пък предостави треньори и методическото ръководство. Всичко това нямаше да е осъществимо без любезното съдействие на г-жа Еленка Димитрова – директор на СУ „Йордан Йовков“, която подсигури безвъзмездно терена за тренировки на младите спортисти.

Очевидно целта, заложена от ръководителите, започва да се осъществява, съдейки по емоциите по лицата на учениците, които наблюдаваха демонстрация на основни техники на вдигане на тежести. Тържеството завърши с изненада от страна на училищноторъководство. Младите състезатели отправиха молитва за благополучие и късмет на новата придобивка. Първоначално тренировките на учениците от СУ „Йордан Йовков“ ще се провеждат 3 пъти седмично, с тенденция да се превърнат в ежедневни занимания.

Идеята за новата зала е на доц. д-р Кирил Панайотов. До сега тренировките се провеждаха единствено в залата по вдигане на тежести в СК „Ялта“. С реконструкцията на складовото помещение и превръщането му в тренировъчен център с  три поста, оборудвани с комплекти от лостове и дискове,  достъпът на учениците до спорта се облекчава значително.

Русе вече има традиции в тежкоатлетическата дисциплина. Възпитанците на Кръстина и Радослав Атанасови жънат международни успехи. Сред най-значимите им постижения са завоюването на 4 първи и 1 второ място на Европейското първенство минала година. През последната седмица  Виктория Станева стана 3-та в категория кадетки до 15 г., Ангел Русев  - 3-ти до 17 г. и Хаят Весков - 4-ти в кадети до 15 г. Треньорите Кръстина и Радослав Атанасови обучават деца вече 7 години. Надяваме се да продължават все така добре и от новата зала да излязат още редица шампиони!

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести