|

Турнирът „Купа Русе“ събира в събота 70 млади щангисти

28.04.2022

Около 70 млади щангисти от страната ще се съберат на 30 април, събота, в Русе за 11-ото издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“. Надпреварата ще се проведе в зала „Академик“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“, а домакини са Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и Спортен клуб по вдигане на тежести „Тараненко“ – Русе.

Състезанието ще започне в 10.30 часа сутринта с представяне на най-младите щангисти. Официалното откриване ще се състои от 12 часа. На него ще присъстват представители на местната и държавна власт, както и шампиони прославили България в годините назад. Сред тях ще бъдат старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов и шампионите Янко Русев, Нено Терзийски, Румен Александров, Стефан Топуров, Севдалин Маринов и Антон Коджабашев.

Според тазгодишният регламент на „Купа Русе“ състезателите ще участват в четири възрастови групи – момчета до 13 години, кадети до 15 години, кадети до 17 години и кадетки до 17 години. Към момента заявки са участие са получени от клубове от София, Варна, Пловдив, Добрич, Генерал Тошево, Кнежа, Стара Загора и Сливен. Към тях ще се присъединят и млади тежкоатлети, включени в разширения състав на националния отбор по вдигане на тежести, които се подготвят за няколко международни състезания през пролетта и лятото. Индивидуалното класиране на състезателите ще се проведе по системата Синклер, а отборното класиране – от сбора точки на индивидуалните състезатели в съответните отбори.

Награждаването на победителите се очаква бъде ранния следобед.

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести