|

Васил Господинов седми на Европейското за мъже в Грузия

13.04.2019

Васил Господинов се нареди седми на завършващото днес в грузинския град Батуми Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. В кат. 109 кг европейският вицешампион завърши изхвърлянето със 181 кг. В изтласкването започна с успех на 215, след което съдиите не признаха опита му на 222 кг, а при третото си излизане на подиума не можа да вдигне 225 кг. Така Господинов остана шести във второто движение и седми в общото класиране с двубой 396 кг. В група Б на същата категория младежкият олимпийски вицешампион от Буенос Айрес 2018 Христо Христов завърши с двубой 376 кг (172 и 204 кг), което му отреди 11-а позиция в крайното класиране на първенството.

 

С представянето на Господинов и Христов завърши българското участие на Еврошампионата в Батуми.

 

„За първи път от години насам имахме възможност за нормална подготовка, без сътресения и резултатите са видни. Притежаваме много добри млади щангисти, те тепърва ще разкриват своя потенциал. Искам да поздравя медалистите, които направиха така, че българското знаме да се вее в залата в Батуми, а благодарение на Божидар Андреев чухме и родния химн. Щастлив съм, че българските щанги се връщат на победния път. Благодаря на треньорите и специалистите по места, на целия щаб на националния отбор, начело с Иван Иванов и министър Красен Кралев, който помага много на нашия спорт. Специални благодарности към нашите спонсори – Спортният тотализатор, Медина Мед и Ромпетрол, които ни подпомогнаха в труден момент, повярваха в нас и ние вече оправдаваме тяхното доверие. Сега ни предстои много работа в битката за олимпийски квоти за Токио 2020 и за авторитетно представяне на Световното през септември в Тайланд,“ заяви от Батуми Неделчо Колев, председател на Българска федерация по вдигане на тежести.

 

Така България завърши първенство в Грузия с общо 8 медала – 4 златни, два сребърни и два бронзови. Само в двубоите нашите щангисти имат един шампион и двама вицешампиони, след като Божидар Андреев грабна злато в кат. 73 кг, преди това Ивана Петрова и Ангел Русев спечелиха сребро при най-леките.

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести