|

ЗАПОЧНА ДЪРЖАВНИЯТ ЛИЧЕН ШАМПИОНАТ В РУСЕ

24.06.2022
Държавният личен шампионат по вдигане на тежести беше официално открит днес. Състезанието се провежда за първи път в Русе. Домакин на надпреварата е Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Всички състезания са в Канев център на Русенски университет „Ангел Кънчев“.
 
На добър час и успех на състезателите пожела председателят на ТСК – Русе доц. д-р Кирил Панайотов. „От няколко години имаме желание да направим такова състезание в нашия град. Вече му дойде времето и то за щастие е факт“, каза при откриването на състезанието доц. Кирил Панайотов, който получи сувенирна щанга с благодарност от всички русенски състезатели.
 
Официалният старт на шампионата беше даден от кмета на града Пенчо Милков, който изрази радостта, че Русе е домакин на Държавният личен шампионат по вдигане на тежести. „Не знам спорта вдигане на тежести как оцелява в другите градове, където нямат човек като доктор Панайотов, който да стои зад русенските щанги, да мотивират децата така, че да постигат големи успехи. Вдигането на тежести е спорт донесъл много на България. Пожелавам на всички да бъдат удовлетворени от своето представяне и да дадат най-доброто от себе си“, каза в приветствието си той.
 
Сред официалните гости на откриването бяха началникът на регионалния инспекторат по образование Росица Георгиева, деканът на факултета по Здравни грижи на РУ „Ангел Кънчев“ Никола Събев, управителят на ОП „Спортни Имоти“ Борислав Рачев, директорът на УСШ – Русе Мая Петрова и директорът на Средно училище „Йордан Йовков“ Кремена Кръстева.
 
Да следят изявите на младите щангисти дойдоха още старши треньора на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, шампионите Румен Александров, Янко Русев и Йордан Биков.
 
„От много години съм в този спорт и събитие организирано в подобен мащаб не е имало до сега. Организацията е на изключително високо ниво, достойно за Европейско първенство“, каза Иван Иванов.
 
Държавният личен шампионат по вдигане на тежести се провежда 24 до 28 юни. В него участие са заявили 300 щангисти от цялата страна, които са разпределени в различни възрастови групи и по съответните категории.
Днес в първия ден на шампионата на подиума излязоха над 90 млади щангисти в групата момчета до 13 години. Състезанието започна в 9 часа сутринта и вече са ясни първите шампиони.
 
Категория до 30 килограма
1. Беркам Салиев - клуб „Генерал Тошев“ – Генерал Тошево
2. Вангел Петров – клуб. „Христо Бъчваров“ - Сливен
3. Александър Нуген – клуб „Херкулес“ – София
 
Категория до 35 килограма
1. Васил Велиев – „Асеновец“ - Асеновград
2. Шабан Рамаданов – „Генерал Тошев“ – Генерал Тошево
3. Мартин Атанасов – ТСК - Русе
 
Входът за всички състезателни дни e свободен.

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести