|

100 щангисти от страната се събират за 7-ото издание на „Купа Русе“

17.04.2018

Седмото издание на ежегодния турнир по вдигане на тежести „Купа Русе“ ще се проведе на 21 април. Надпреварата ще се състои в зала „Академик“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Тази година турнирът е посветен на 20 години от създаването на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, който е домакин на събитието.

Състезанието ще започне в 9 часа сутринта. В него ще се включат близо 100 млади щангисти от Русе, Добрич, Варна, Сливен, Сопот, Карлово, Пловдив, Асеновград и др. Публиката ще може да види представянето на трима млади щангисти, които извоюваха медали за България от приключилото преди няколко седмици Европейско първенство по вдигане на тежести – Стилян Гроздев от Русе, който завоюва сребро в двубоя в категория до 62 килограма, Георги Шиков, който стана сребърен медалист в двубоя в категория до 105 килограма и Даниела Пандова, която завоюва бронз в категория до 48 килограма. В надпреварата ще се включат и други състезатели от разширения състав на националния тим по вдигане на тежести.

Официалното откриване на турнира „Купа Русе“ ще се състои в 12 часа. На него се очаква да присъстват представилите на местната и държавната власт. Специални гости ще бъдат старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, президентът на федерацията по щанги Неделчо Колев, секретарят на БФВТ Борислав Гидиков, както и шампионите Нено Терзийски, Янко Русев и Нораир Нурикян.

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести