|

Ариф Маджид: „Ще работим за нова федерация в българските щанги“

09.07.2022

Във връзка с „Позицията на ММС за проблемите в БФВТ“ и заплахата за отнемане на лиценза, новоизбраният и все още невписан заради процедурни съдебни хватки президент на централата Ариф Маджид направи следното обръщение:

 

„Искам да успокоя състезатели, треньори и всички свързани с българските щанги. Убеден съм, че нещата във федерацията, по центрове и в клубове скоро ще се нормализират. Очевидно за доброто бъдеще трябваше да преминем през подобни трудности. Ще работим за нова федерация, изчистена от дрязги, лични амбиции и непрестанни конфликти. Един от най-успешните български спортове заслужава да се развива в много по-спокойна и конструктивна обстановка. Вярвам, че с общи усилия, с позитивизъм и всеобща ангажираност, съвсем скоро българските щанги ще се отърсят от негативизма за да просперират и отново да радват с успехи и титли сънародниците.

 

Искам също така да благодаря на всички състезатели и треньори за подкрепата към мен, за търпението, за силната им и решителна реакция срещу всичко това, което спъва в последно време тяхната работа. Нека бъдат спокойни за бъдещето и да знаят, че има хора, които са съпричастни с техните трудности и работят за това скоро всички проблеми и скандали да останат в миналото.

 

Имам силата, подкрепата и увереността да заявя, че в българските щанги предстои добро бъдеще. Заедно ще загърбим противопоставянето и ще работим за просперитета на един от успешните и обичани от българите спортове,“ завършва обръщението на Ариф Маджид

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести