|

BBC с интерес към Арбитражното дело на българските щанги

11.12.2015
Президентът на БФВТ Неделчо Колев и адвокат Борис Колев

Световният медиен гигант BBC показа засилен интерес към делото на българските щангисти в Международният спортен арбитраж(КАС) в Лозана. Миналата седмица БФВТ внесе жалба в КАС срещу решението на Международната федерация наши щангисти да не участват на Олимпийските игри в Рио, в която се оспорва и глобата от половин милион долара.

 

В сряда журналистът от BBC специализиран в подобна тематика Ади Адидойн е потърсил адвоката от българска страна по случая Борис Колев. В продължение на половин час представителят на една от най-влиятелните медии в света е интервюирал юриста и е изискал в детайли информация по казуса. Самото интервю бе излъчено в четвъртък вечер по BBC World Service Radio.  

 

BBC рядко се интересува от юридически спорове в спорта и обжалвания от по-малките държави, но е много чувствителна и критична по отношение ръководствата на международните спортни организации. Нейни разследвания за корупция доведоха до огромни трусове и промени в управите и цялостните политики на Международния олимпийски комитет, Международната федерация по лека атлетика(ИААФ), ФИФА и УЕФА.

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести