|

Божидар Андреев и Джесика Иванова спечелиха първия мемориал "Милен Добрев"

20.11.2016
Божидар Андреев
В битка между двама олимпийски шампиони за младежи се превърна първият мемориал “Милен Добрев” в щангите. Над 60 състезатели се събраха в залата в Пловдив, която не успя да побере всички желаещи да бъдат на турнира. Първото място при мъжете по системата “Синклер” спечели Божидар Андреев от Сливен, който надделя над Георги Шиков. Третото място остана за Ивайло Иванчев.
 
Националката Джесика Иванова триумфира при жените, следвана от Галя Шатова и Мария Кирева. При 17-годишните първи стана Деян Пампорджиев, а след него се наредиха Валентин Генчев и Златомир Ковачев.
 
Специален гост на турнира бе синът на последния ни олимпийски шампион - Кристиян. Той се включи и в награждаването на най-младите, а получи и специален медал с лика на татко си. Милен Добрев почина едва на 35 години от инфаркт в началото на миналата година, припомня "24 часа"Да почетат големия шампион, в залата по време на Мемориала дойдоха един куп легенди в този спорт, сред които бе и президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев. Турнирът се проведе по идея на треньора на Милен - Кръстьо Милев, който бе главен организатор на състезанието, като активно се включи и най-добрият му приятел Величко Чолаков.
 
Всички резултати ще намерите в качените като снимки към тази информация файлове

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести