|

Честит юбилей на една велика шампионка - Милена Трендафилова на 50 !

05.05.2020
Една велика българска спортистка празнува своя 50-годишен юбилей, в историята тя е известна като най-титулованата наша щангистка. Милена Трендафилова е родена на 3 май 1970 година във Варна. Трикратна световна шампионка в Манчестър (1989), Сараево (1990) и Мелбърн (1993), четирикратна световна вицешампионка и два пъти трета на планетата, деветкратна европейска шампионка и два пъти втора на Стария континент.
Носителка на Световната купа. Завършва четвърта на Олимпиадата в Сидни през 2000 година и шеста в Атина през 2004-та. Вписана е също в Книгата за рекордите на Гинес за най-много спечелени световни титли в различни категории – 69, 70 и 75 кг. Заслужил майстор на спорта. Милена е и българската щангистка с най-много подобрени рекорди на големи първенства – 47 европейски и 17 световни.
Като състезател на ДФС (ЖСК-Спартак) става два пъти европейска и веднъж световна шампионка, а останалите й титли са спечелени с “Черноморец” (Бургас) под ръководството на Димитър Ковачев.
От името на Българската федерация по вдигане на тежести и на цялото щанги семейство у нас: Честит юбилей и за много години, Милена!

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести