|

МАГАЗИН

 

ВДИГАНЕТО НА ТЕЖЕСТИ В БЪЛГАРИЯ

 

ОЧЕРЦИ ПО ИСТОРИЯАЛМАНАХ 

 

ЧАСТ ПЪРВА: НАЦИОНАЛНИ И РЕГИОНАЛНИ ПЪРВЕНСТВА И ТУРНИРИ

 

В алманаха са поместени:

Кратка историческа справка за спорта вlдигане на тежести, резултатите от всички републикански първенства във всички възрастови групи от първото до края на 2000 годинарезултати от всички Регионални първенства (турнирите за „Дунавската купа” за мъже и юноши, Балканските първенства за мъже и юноши, турнирите „Дружба” и др.)Освен това в нея ще намерите информация за ръководствата на федерацията  и за лицата, заемащи отговорните постове в нея от създаването й, до края на 2000 г.

В края има приложениясправки за всички центрове на спорта в страната, списък на съдиите  и пр

 

200 стр., формат А-4, цена 10 лв.

 

ВДИГАНЕТО НА ТЕЖЕСТИ В БЪЛГАРИЯ

 

ОЧЕРЦИ ПО ИСТОРИЯАЛМАНАХ 

 

ЧАСТ ВТОРА: ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ , СВЕТОВНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕН-СТВА, СВЕТОВНИ РЕКОРДИ

 

В тази книга са отразени  всички участия на български спортисти и класирането им в най-престижните международни първенства на планетата, от създаването на федерацията  до края на 2000 година. В нея ще намерите информация за имената на най-прославените български тежкоатлети и множеството отличия, които те са спечелили в своята  състезателна кариера. Заедно с това ще разполагате с точна справка за множеството рекорди, които са поставили нашите състезатели. Приложена е и пълна справка за българските представители в международните  федерации по вдигане на тежести, видовете и броя на международните първенствата, които са проведени в Р. България, топ-листа на най-добрите тежкоатлети за цялата история на българските щанги.

 

289 стр., формат А-4, цена 14 лв.

 

 

 

BULGARIAN PHENOMENON IN WORLD WEIGHTLIFTING

( Българският феномен в световните щанги ), на английски език

 

Това е презентация на спорта вдигане на тежести в Р. България, отразяваща всички важни моменти от неговото развитие, както и успехите, които са постигнали българските тежкоатлети на международния тежкоатлетически подиум до края на 2000 година. Книгата съдържа множество съпътстваща информация и богат снимков материал.

 

Изданието е луксозно, съдържа 286 стр., формат А-4, цена   20 лв.

 

 

ЕЛИТЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЩАНГИ

 

КОЙ КОЙ Е  ВЪВ ВДИГАНЕТО НА ТЕЖЕСТИ В БЪЛГАРИЯ

 

741 спортно - биографични очерка

 

Изданието е рядко срещано по рода си. Специалисти от малко спортове, с далеч по-богата история, са успели да направят толкова систематичен и подробен материал за всички свои състезатели, треньори и деятели, изявявали се от началото на практикуването му до наши дни, както това е отразено тук, за вдигането на тежести. В тази книга са отразени кратките спортни биографии на всички лица, които по един или друг начин са оставили следи в българските щанги. Тук са поместени й точни справки за „производството” на всички центрове на щангите от страната, чрез нея може да се проследят, както етапите в тяхното  развитие, така и  хронологията на успехите на отделни състезатели, треньори и пр.

 

261 стр., формат А-4, цена 12 лв.

 

 

 

 

БЪЛГАРСКИТЕ ЩАНГИ  СЪС СПОМЕНИ И НАДЕЖДИ В 21-ВИ ВЕК

 

            Тази книга е едно своеобразно продължение  на І и ІІ част от очерците по история на вдигането на тежести в България, поместени по-горе. В нея са публикувани справки за резултатите от Националните първенства  за всички възрастови групи и участието на наши състезатели във всички международни първенства  за периода 2001 - 2012 година, както и обобщена информация за времето от 1947 г. до края на 2012 г. Това е един обобщен краен продукт, отразяващ метаморфозите в развитието на българските щанги за времето от обособяването им като самостоятелна спортна дисциплина до наши дни. В него са поместени и много друга разнообразна информация, която разширява познанията на четящият за този вид спорт и хората, които се изявяват чрез него.

 

244 стр., формат А-4, цена 10 лв.

 

 

 

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести