|

Неуспешно завръщане за Иван Марков на световния подиум

05.11.2018
Иван Марков направи безуспешен опит да се завърне на световния подиум във вдигането на тежести. Двукратният вицешампион на планетата от 2014 и 2015 г. направи шест неуспешни опита в кат. 81 на продължаващото в столицата на Туркменистан Ашхабад световно първенство за мъже и жени. Иван не се справи три пъти със 161 кг в изхвърлянето, а в изтласкването пробва последователно на 192, 193 и 195, но нито веднъж не закова щангата над главата си. Иван преживя няколко операции и лекуваше тежка травма в коляното през последните три години, като очевидно дългото отсъствие от подиума и силно нарушената подготовка оказаха влияние на неговото представяне в Ашхабад.
 
Другият ни представител в тази категория Юндер Бейтула остана осми в група Б и се нареди на 16-о място в крайното класиране с двубой 332 кг (149 изхвърляне и 183 изтласкване). Световен шампион стана китаецът Ксяожун Лю със световен рекорд 374 кг.
 
От предишните дни България има на световното в Туркменистан едно шесто място на Ангел Русев и едно седмо място на Даниела Пандова в категориите на най-леките мъже и жени, като Русев постави и 3 световни рекорда за младежи. Вчера Божидар Андреев остана девети  в кат. 73 кг, а Стилян Гроздев – 14-и в кат. 63 кг
 
До края на световното първенство в Ашхабад ще участват още двама българи. В кат. до 109 кг ще ни представят Георги Шиков и Васил Господинов, състезанието в група А е насрочено за петък от 14.30 ч. българско време.

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести