|

Пламен Аспарухов е новият „Почетен гражданин на Перник“

19.10.2020
Бившият треньор на националния отбор по вдигане на тежести Пламен Аспарухов бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Перник“ на тържествено заседание на Общинския съвет.
 
Аспарухов е роден на 8 май 1960 г. в Перник. Едва 9-годишен започва да се занимава с щанги. В спортната си кариера е спечелил много призови места, а след 1995 г. става треньор. Негови възпитаници са световните шампиони Гълъбин Боевски, Христо Христов, Йото Йотов, Андрей Иванов, Стефан Георгиев, Никола Стоянов, Дамян Дамянов. Аспарухов е ръководил и националните отбори по вдигане на тежести на Ирак, Румъния, Египет. Обучавани от него състезатели са спечелили над 300 медала.
 
Кметът на Перник Станислав Владимиров поздрави новия почетен гражданин и му подари икона на Св. Иван Рилски.
 
Пламен Аспарухов благодари на общинските съветници и заяви, че където и да е бил по света винаги се е чувствал горд, че е перничанин. 
 
На тържествената церемония присъства и президентът на Българска федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев, който бе един от първите поздравили новия почетен гражданин на града. Самият Аспарухов благодари на шефа на щангите и от своя страна го поздрави за успехите на българското вдигане на тежести под негово ръководство в последните години. 

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести