|

Ромпетрол България подкрепя Българската Федерация по вдигане на тежести

15.11.2017

Ромпетрол България и Българската Федерация по вдигане на тежести подписаха договор за спонсорство, който влиза в сила през 2018 г. Компанията ще подкрепя българските щангисти, за да насърчи развитието и високите им постижения. Марката е собственост на KMG International и традиционно подпомага вдигането на тежести посредством партньорство с федерациите в страните, в които Групата развива дейността си.

 

„Ще подкрепяме усилията на българските атлети за чист спорт и честна игра, като ги насърчаваме да се развиват и да показват пълния си потенциал. Пожелаваме им да постигат още по-големи успехи и ще бъдем до тях по пътя,“ каза г-н Жанибек Нугертаев, Генерален Мениджър на Ромпетрол България ЕАД.

 

„Българската федерация по вдигане на тежести е горда да си партнира с Ромпетрол България. Тази помощ ще бъде стимул за нашите спортисти да се стремят към още по-високи постижения“, каза г-н Неделчо Колев, президент на Българската федерация по вдигане на тежести.

 

KMG International, която притежава марката Ромпетрол, традиционно подкрепя щанги федерациите в Румъния, Грузия и Казахстан. От  май 2017 г. изпълнителният директор на KMG International и президент на Казахстанската федерация по вдигане на тежести г-н Жанат Тусупбеков бе избран за вице-президент на Международната федерация по вдигане на тежести и президент на нейната Маркетинг комисия.

 

* * * За Ромпетрол България ЕАД

Ромпетрол България е част от KMG International Group, един от най-големите брандове с произход Румъния, с място сред супербрандовете в Европа. С около 6 000 служители в 11 държави, KMG International е собственост на националната петролна и газова компания на Казахстан – KazMunayGas. В Румъния KMG International притежава една от най-големите и най-модерни рафинерии в Черноморския регион – Петромидия Наводари, с капацитет на рафиниране от 5 милиона суровина годишно. KMG International притежава и рафинерията Вега в Плоещ – производител на специални разтворители и единственият производител в страната на N-хексан, битум, полимери. Мрежата на Групата включва над 1 000 точки на продажба в Румъния, Молдова, Грузия и България, както и във Франция и Испания чрез веригата Dyneff – партньорство с китайската компания CEFC China Energy Limited 51% / 49%. Ромпетрол България ЕАД има активна мрежа от 54 бензиностанции в цялата страна. Дружеството продава на клиенти в България качествени горива по европейски стандарти, произведени в рафинерия Петромидия. Компанията се стреми към активно развитие през следващите години, включително разширяване на мрежата и постоянно подобряване на качеството на обслужване. 

 

На снимката: Жанибек Нугертаев и Неделчо Колев подписват договора за спонсорство.

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести