|

Шефът на EWF инспектира подготовката на България за ЕВРО 2022

15.10.2021
Президентът на Европейската федерация по вдигане на тежести (EWF) Максим Агапитов инспектира тези дни лично подготовката на България за континенталния шампионат през 2022 г. Първенството за мъже и жени ще се състои следващата пролет в София и руснакът прецени да види на място каква ще бъде организацията на това най-важно за европейските щанги събитие. 
 
Агапитов, който е бивш световен шампион от Чангмай 1997 г. в кат. 91 кг, бе посрещнат от президента на БФВТ Ариф Маджид и от старши треньора на националните отбори Иван Иванов. Двамата го запознаха с хода на подготовката на европейското първенство, насрочено от 11 до 19 април 2022 г. В сряда шефът на европейските щанги бе на Белмекен, където в момента най-добрите ни тежкоатлети се подготвят за Световното първенство за мъже и жени в Ташкент през декември т. г. По време на визитата си у нас руснакът посети тренировъчната зала в Дианабад и инспектира мястото на състезанията (Арена Армеец), както и условията в хотелите за настаняването.
 
„Приятно съм впечатлен от размаха, с който работите за европейското първенство през 2022 г. След всичко което видях тези дни, мога да уверя всички континентални федерации и щангисти, че София ще бъде безупречен домакин на най-значимото ни събитие през следващата година. Тук ще дойде елитът на Европа и съм убеден, че ще станем свидетели на отлично първенство със силни резултати. В световен мащаб вдигането на тежести преживява в последно време катарзис и всички се надяваме това да е за добро. Тези дни се срещнах и разговарях няколко пъти с президента на БФВТ Ариф Маджид, видях и подготовката на българските национални щангисти, убедих се колко здраво се работи в България за доброто бъдеще на вдигането на тежести. Вие сте една от най-активните и успешни нации в историята на световните и европейските щанги и аз ви благодаря за всичко което сте направили за прогреса на този спорт през годините,“ каза временният президент на EWF и член на Изпълкома на световната централа Агапитов преди да отпътува от България.  

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести