|

Сребро и бронз в движенията плюс 4 четвърти места в двубоите за българските кадети на Европейското в Прищина

27.09.2017

Два медала в движенията плюс четири четвърти места в двубоите записаха българските кадети на продължаващото в Прищина(Косово) Европейско първенство по вдигане на тежести.

В кат. 63 кг при 15-годишните представителката на хасковската школа Габриела Кирева се нареди четвърта в двете движения и в двубоя. В изхвърлянето с три успешни опита възпитаничката на треньора Живко Архондев постигна 65 кг, но после два пъти не успя да изтласка 81 кг и със записаните 75 кг завърши с двубой 140 кг. Шампионката е от Италия, пред две туркини.

 

Четвърта в общото класиране на кат. 58 кг при 17-годишните остана и Цветелина Стоянова, която се подготвя в русенската школа. С 98 кг Стоянова грабна бронза в изтласкването, но резултатът й от изхвърлянето – 74 кг, я нареди трета в общото класиране със 172 кг. Цветелина тренира при Радослав Атанасов и Кръстина Атанасова. Златото и среброто в тази категория са за Румъния, а бронзът за Полша.

 

Сребро в изхвърлянето спечели Стефчо Христов в кат. 85 кг при по-младите. Стефан, който тренира при Живко Николов във Варненската школа, е вицешампион в първото движение със 115 кг, в изтласкването записа 131 кг, което го нареди четвърти в двубоя с 246 кг.

 

И още едно четвърто място – за Ален Садързански в кат. 77 кг при 17-годишните. Възпитаникът на пловдивския треньор Борислав Налбантов изхвърли 90 кг, след това изтласка 118 за да завърши с двубой 208 кг.

 

Така общо в двубоите досега България остава с 4 медала от шампионата в Прищина – златен на Ивана Петрова и бронзови на Мария Димитрова, Ангел Русев и Виктория Станева. Първенството в Косово продължава до събота. 

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести