|

Турнир в памет на Величко Чолаков

13.09.2020

Предимно деца и млади щангисти участваха на турнира в памет на Величко Чолаков. Състоялите се в Смолян състезания са с цел да почете единственият български медалист от олимпийски игри в супер тежката категория + 105 кг. Турнирът бе в спортната зала, която носи името на великия ни щангист, а преди това участници и гости поднесоха цветя на гроба на Величко Чолаков, известен преживе като „Железния“.

 

 

Състезанията бяха без възрастови ограничения, само децата бяха 35 плюс останалите участници, които направиха по-скоро демонстративни опити без класиране. В турнира се включиха представители на клубове от Русе, Бургас, Варна, Сопот, Момчилград, Асеновград, Хасково… Участниците получиха специална грамота и паметни сувенири.

 

На 20 август т.г. се навършиха три години от кончината на Величко Чолаков, който бе удостоен и със званието „Почетен гражданин на Смолян“. Величко, освен спечеления бронзов медал от олимпиадата в Атина през 2004, има още сребро от световното първенство във Ванкувър 2003, злато на европейското в Киев 2004, сребро от континенталния шампионат във Владиславово 2006 г. плюс редица отличия и медали от републикански първенства, както при мъжете, така и при младежите.

Виж на:  http://wfbulgaria.com/durjavni-otborni-purvenstva/

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести