|

250 щангисти се събират в Русе за Държавния личен шампионат

20.06.2022

Русе ще бъде домакин на Държавният личен шампионат по вдигане на тежести. Надпреварата ще се проведе от 24 до 28 юни в Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Домакин на шампионата за първи път ще бъде Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Историята показва, че градът не е приемал състезание от подобен ранг повече от 45 години.

 

Официалното откриване на шампионата ще бъде от 12 часа на 24 юни 2022 г. (петък). В надпреварата участие са заявили 250 щангисти от цялата страна. Сред тях ще бъдат и състезателите от русенските клубове ТСК – Русе, Тараненко и Ученическа спортна школа. Всеки ден от шампионата, на подиума ще излизат щангисти от различна възрастова група. Те ще бъдат разпределени и по съответните категории, в които се състезават. Първи в деня на откриването ще се представят състезателите в най-многобройната група – момчета до 13 години. В събота (25 юни)на подиума ще излязат момичетата и кадетите и кадетките до 15 години. В третият състезателен ден (26 юни)ще се представят кадетите и кадетките до 17 години и девойките, а в четвъртия (27 юни)– юношите, жените и част от мъжете. Финалната точка на Държавния личен шампионат в петия ден (28 юни)ще поставят мъжете.

 

Изявата на тежкоатлетите ще бъде следена от старши треньора на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов. Входът ще eсвободен.

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести