|

7-членна делегация на БФ вдигане на тежести заминава за Вроцлав

08.06.2015

Седемчленна делегация на Българска федерация по вдигане на тежести заминава тази вечер за Полша, съобщава официалният сайт на централата wfbulgaria.com . В сряда, на 10 юни, по време на Световното младежко първенство във Вроцлав е насрочено „изслушването“ по случая с българските щангисти, в чийто проби от март т.г. бе установено наличието на анаболния стероид станозолол.

 

Днес по обед министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие президента на БФВТ Неделчо Колев и двамата обсъдиха последните обстоятелства около казуса и българската позиция по случая. Министър Кралев пожела успех на нашите на заседанието във Вроцлав и изрази надежда за позитивно за нас решение от страна на Международната федерация.

 

Българският олимпийски комитет също е предприел мерки, с които да подпомогне БФВТ и МФВТ за пълното разкриване на истината и обстоятелствата около случая, както и за безпристрастното отсъждане при взимането на крайното решение.

 

„Благодаря на Министерството и на БОК за подкрепата, която ни оказват. За първи път ние имаме истината много скоро след инцидента и тя насочва разследването извън щангистите, треньора и федерацията. Държавата и българските институции ни оневиниха, надявам се и международната централа да приеме аргументите от независимите тестове в лабораториите и да се убеди, че станахме жертва на чужда небрежност,“ каза преди заминаването Неделчо Колев.

 

В състава на българската делегация са президентът на БФВТ Неделчо Колев, генералният секретар Борислав Гидиков, треньорът Иван Иванов, докторът на тима Иван Иванов, щангистът Иван Марков, адвокатът на федерацията Борис Колев и преводачка.

 

Изслушването е в сряда, но малко вероятно е МФВТ веднага да обяви решението. По-скоро това ще стане по-късно през годината. 

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести