|

БФ вдигане на тежeсти подготвя дългосрочна стратегия за занимания с подрастващите и за борба с допинга

17.09.2015

Няколко важни решения прие на днешното си заседание Управителният съвет на БФ вдигане на тежести. По предложение на председателя Неделчо Колев, ръководството на родните щанги реши да се разработи Дългосрочна стратегия за занимания с подрастващите, която да обхване дейността с младите за години напред. Също по предложение на Колев се прие да бъде подготвен документ, с който клубовете да поемат по-голяма и конкретна отговорност за действията на техните състезатели и за борба с допинга. В тази връзка ръководството на федерацията прие Декларация, с която се разграничава от действията на бившия член на управата и отговарящ за международната дейност Севдалин Маринов.

 

Управителният съвет прие доклада на старши треньора Иван Иванов за представянето ни на Европейското първенство за кадети и девойки до 15-годишна и до 17-годишна възрасти в Ландскрун (Швеция), където нашите представители спечелиха 5 медала в двубоя и 9 в отделните движения. Надделя мнението, че са нужни повече лагери на националните отбори, които в централизирана обстановка предлагат повече възможности за тренировки и контрол.

 

Изслушана бе информация за подготовката на предстоящото в началото на октомври в Литва Европейско първенство за щангисти до 20 и до 23-годишна възрасти, както и за насроченото за ноември Световно първенство в Хюстън, където ще се опитаме с наличните сега у нас едва 5-6 конкурентно способни щангисти при мъжете да запазим поне няколко квоти за олимпийските игри в Рио2016. Както е известно, на миналогодишното СП  България бе завоювала позиции за 5 мъжки и две женски квоти, но те няма как да бъдат защитени в сегашната ситуация и за това целта е поне да се преборим за три. В щангите олимпийските визи се печелят чрез общото класиране по нации на Световните първенства в последните две предолимпийски години и с опция за максимум една допълнителна квота от последните континенталните шампионати.    

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести