|

България с медал още в първата категория на Европейското за младежи и девойки

03.10.2015

България спечели медал още в първия ден и още в първата категория от програмата на започналото днес Клейпеда(Литва) Европейско първенство за младежи и девойки до 23 г., съобщава сайтът на БФВТ www.wfbulgaria.com.Даниела Пандова грабна бронза в кат. 48 кг с двубой от 151 кг. Пандова изхвърли 66 кг, което я нареди трета в първото движение, след това в изтласкването бе втора, а общия сбор от резултатите я нареди сред медалистките и я качи на почетната стълбичка.

 

Другата наша представителка в тази категория Наталия Драганова остана шеста. Шампионка е представителка на Полша, среброто е за състезателка от Беларус.  

 

„Много добро начало за нас, дано така да продължи българското представяне до края на първенството,“ коментира от Клайпеда президентът на БФ вдигане на тежести Неделчо Колев, , който снощи участва в заседанието на Изпълкома на Европейската щанги асоциация.

 

Утре младежкият шампионат в Литва продължава, България ще бъде представена в две категории до 20 г.: при юношите 62 кг Стилян Грозев и Петър Ангелов и при девойките до 53 кг Атанаска Илиева.

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести