|

Седмо злато за България на Европейското по щанги при младите

17.09.2016

България спечели седми златен медал и общо 12 отличие на завършващото днес в полския град Нови Томисл Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки. Васил Маринов отвя конкурентите си в най-тежката категория +94 кг при 15-годишните щангисти. Маринов изхвърли 134 кг за победата в първото движение, след това спечели и изтласкването с европейски рекорд за възрастта си от 160 кг. Това му осигури златото в общото класиране с двубой 294 кг, което също е рекорд на континента.

 

Златото е 12-и медал за младите ни щангисти само в двубоите на шампионата в Полша.България вече има 7 златни, 3 сребърни и две бронзови отличия. Шампиони са Дияна Димитрова, Стилян Грозданов, Ангел Русев, Кристиян Йорданов, Галя Шатова, Христо Христов и Васил Маринов, със сребро - Ивана Петрова, Надежда Мей и Християн Първановски, а с бронзЙордан Атанасов и Диян Пампорджиев.   

 

По-късно днес, след 16 ч. българско време, на подиума ще излезе и последният наш представител: Мартин Тодоров ще се състезава в при най-тежките 17-годишни щангисти в кат. +94 кг

 

Последната група български щангисти и техните треньори се завръщат у нас в неделя срещу понеделник в 1.35 ч. с полет от Варшава.

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести