|

Значим интерес към медалиста Урумов при завръщането от ЕВРО2016

14.04.2016
При голям медиен интерес бе посрещната първата група български щангисти, пристигнали тази вечер от Европейското първенство в Норвегия. На аерогара София най-търсен за снимки и интервюта бе медалистът Владимир Урумов, спечелил три отличия на шампионата в град Фьорде. В кат. 62 кг Владимир Урумов грабна бронза в двубоя, като преди това стана трети в изхвърлянето и взе сребро в изтласкването, след перфектна тактическа битка на треньорския щаб, начело с Иван Иванов.

"Щастлив съм с тези три медала и се радвам, че българското вдигане на тежести отново се връща с отличия от голямо първенство. Тези успехи идват след един много труден период, в който поради различни причини не можахме да проведем нормална подготовка и бяхме подложени на огромен външен натиск. Ние като отбор, преживяхме куп неприятности, много хора ни отписаха, говореха, а продължават и сега да говорят срещу нас. Надявам се до края на първенство българският отбор да запише още успехи и да спечели нови медали," каза Урумов, преди да си отпътува за Варна.

Владимир съжалява, че не може да участва на олимпийските игри в Рио, но заяви увереност, че българските  щанги ще си върнат час по-скоро стабилните и успешни позиции на световния подиум. Заедно с Урумов тази вечер се прибраха още 7 състезатели и президентът на Българската федерация Неделчо Колев.

Днес на Европейското първенство в Норвегия няма българско участие. Наши ще излязат на подиума утре, петък, когато от 13 ч. българско време Румяна Станчева ще вдига в гр. Б на кат +75 кг, а вечерта от 20.25 ч. е насрочена битката в група А на кат 85 кг, където е записан Георги Шиков.

 

 

© 2014 Българска федерация по вдигане на тежести